BOEKHOUDING ONROERENDE RECHTEN

€ 175,45
BTW/TVA incl.
KMO-PORTEFEUILLE ?
ON DEMAND WEBINAR
BOEKHOUDKUNDIGE VERWERKING VAN ONROERENDE ZAKELIJKE RECHTEN
Philippe Salens

 

Tijdens dit seminarie bespreken we de boekhoudkundige verwerking van vruchtgebruik, erfpachtrecht en opstalrecht. We bespreken de boekhoudkundige verwerking van:

•       de verwerving van een onroerend zakelijk gebruiksrecht

•       de werken gedaan tijdens de looptijd van het zakelijk gebruiksrecht

•       de verwerving van de bezwaarde eigendom

•       de overdracht van een zakelijk gebruiksrecht

•       de overdracht van de bezwaarde eigendom

•       de beëindiging van een zakelijk gebruiksrecht


In dit verband wordt het advies 2015/5 van 8 juli 2015 van de Commissie voor Boekhoudkundige Normen kritisch besproken.  Waar relevant wordt ook aandacht besteed aan de fiscale gevolgen van de boekhoudkundige verwerking.

 

Philippe Salens is Senior Counselor EY Tax Consultants, gecertificeerd (fiscaal) accountant, programmadirecteur Postgraduaat Vermogens- en Successieplanning (Brugge Business School) en auteur van diverse publicaties over de fiscale aspecten van onroerend goed.

 

PROGRAMMA :

Van 09.00 u tot 10.30 u : uiteenzetting

Van 10.30 u tot 11.00 u : vraagstelling en discussie
 

LOCATIE : ONLINE
 

Wat betekent dit nu concreet ? Dat u het seminarie “live” online zult kunnen volgen ; het gaat om een interactief webinar, in die zin dat u in staat zult zijn om uw vragen rechtstreeks te stellen aan de spreker, hetzij mondeling, hetzij via chat.
 

Hoe gaat een en ander praktisch in zijn werk ? Geruime tijd voor de aanvang van iedere sessie (en nog eens een uur voordien), zult u per e-mail een link ontvangen. Wanneer u deze aanklikt, bent u ingelogd en kunt u het seminarie volgen op uw scherm. De syllabus en slides worden in digitale vorm vóór het webinar aan de deelnemers overgemaakt.
 

Bemerk : wanneer u ingeschreven bent voor een live webinar en gebeurlijk de opleiding op het voorziene moment zelf niet kunt volgen, dan vormt dit geen probleem, want uiterlijk 48 u later ontvangt u dan een login, via dewelke u het webinar nog achteraf "on demand" kunt volgen, wanneer u wil en zo vaak u wil (en dit gedurende een principieel onbeperkte tijd, t.t.z. zolang de inhoud niet achterhaald is) ; van zodra u het webinar één keer volledig hebt gevolgd (hetgeen in ons systeem wordt bijgehouden), bent u gerechtigd op de punten/uren die door de diverse instanties aan de opleiding werden toegekend in het kader van de permanente vorming.
 

DEELNAMEPRIJS : 160,00 Euro (excl. btw), inclusief de slides en de syllabus. 

Maak gebruik van de kmo-portefeuille en geniet tot 30 % reductie (ons erkenningsnummer : DV.O237336)
 

INSCHRIJVINGEN : via de knop bovenaan deze pagina.
 

ANNULERINGSVOORWAARDEN : iedere deelnemer kan te allen tijde door iemand anders (van hetzelfde bedrijf) worden vervangen. Annulaties worden echter slechts aanvaard tot uiterlijk 3 dagen vóór de opleiding.
 

ACCREDITATIES : Door het ITAA wordt de opleiding erkend voor 2 uur permanente vorming. De erkenning wordt tevens aangevraagd bij de Nationale Kamer van notarissen en bij het BIV.