UPDATE EN AANGIFTE PB AJ 2024

€ 235,95
BTW/TVA incl.
KMO-PORTEFEUILLE ?

ON DEMAND WEBINAR
UPDATE EN AANGIFTE PERSONENBELASTING AJ 2024
Met inbegrip van het handboek "Belastinggids 2024"
Pieter Debbaut

 

Op het einde van deze opleiding hebt u als deelnemer een volledig overzicht van de nieuwigheden in de aangifte van de personenbelasting AJ 2024.

Ook alle fiscale nieuwigheden voor AJ 2025 komen aan bod, zoals o.m. de afschaffing van het voordeel langetermijnsparen voor kapitaalaflossingen van leningen voor een niet-eigen woning, de nieuwe regeling voor flexi-jobs, de fietsvergoeding, enz.

Als deelnemer kunt u voor uw cliënten een aangifte optimaal invullen en de aanslag/berekening toelichten, alsook advies geven over de nieuwe fiscale maatregelen.

Voorkennis/ervaring inzake fiscaliteit is wel noodzakelijk.

Het handboek “Belastinggids 2024” (Uitgeverij Pelckmans) is in de deelnameprijs inbegrepen.

 

PROGRAMMA :

O.m. volgende thema’s komen aan bod :

    Woonkredieten en levensverzekering : de correcte aangifte voor AJ 2024

    Een stand van zaken aangaancde de gewijzigde indieningstermijnen en het (elektronische) voorstel van vereenvoudigde aangifte

    De wijzigingen in de gezinsfiscaliteit (o.a. nettobestaansmiddelen van kinderen ten laste)

    De bijkomende verplichtingen bij de aftrek van de huur van een beroepsmatig gebruikt onroerend goed

    De hervorming van de aftrek voor autokosten en de fiscale voordelen voor het plaatsen van laadpalen

    De nieuwe regeliong voor auteursrechten

    Enz. Enz. Enz.

 

Pieter Debbaut is eindredacteur en auteur Belastinggids (Uitgeverij Pelckmans), 

Professor aan de Fiscale Hogeschool en de KULeuven (personenbelasting),

Docent aan de Karel de Grote Hogeschool Antwerpen (Postgraduaat Tax & Accountancy) en gastspreker voor o.m. de KBC, DVV, Belfius, P&V, Vivium …

Auteur van fiscale artikels voor o.a. Praktijkboek Directe Belastingen (Uitgeverij Wolters-Kluwer ism FHS), Fiscale actualiteit, Knack/Trends/Moneytalk …

 

 

DEELNAMEPRIJS : 195,00 Euro (excl. btw), inclusief de slides en het handboek “Belastinggids 2024”, uitgegeven bij Pelckmans.

Maak gebruik van de kmo-portefeuille en geniet tot 30 % reductie (ons erkenningsnummer : DV.O237336) 

 

INSCHRIJVINGEN : via de knop bovenaan deze pagina. 

LOCATIE : ONLINE

 

Deze opleiding werd gelivestreamd op 3 mei 2024, doch is nu on demand verkrijgbaar.

 

Hoe gaat een en ander concreet in zijn werk ? Wanneer u inschrijft voor het webinar, zult u (na betaling en/of aanvraag van subsidie bij kmo-portefeuille) per email een uitnodiging met een link ontvangen. Wanneer u deze eenvoudigweg aanklikt, bent u meteen ingelogd en kunt u het seminarie volgen op uw scherm. De syllabus en slides kunt u dan meteen ook van hetzelfde scherm downloaden. U bekijkt het webinar zo vaak u wil en het blijft beschikbaar voor een principieel onbeperkte tijd (t.t.z. zolang de inhoud niet gedeeltelijk achterhaald is). Van zodra u het webinar één keer heeft uitgekeken (hetgeen door het systeem wordt geregistreerd), en de vragen van de eindtoets hebt beantwoord (althans voor wat de leden van het ITAA betreft), bent u gerechtigd op de punten die door de diverse instanties worden toegekend in het kader van de permanente vorming.

 

Voor wat de interactie betreft : het webinar is "on demand", het gaat dus om een opname. Indien u vragen heeft, dan kunt u die vanzelfsprekend altijd stellen per email. Daarnaast hebben we echter ook ons systeem van open chats. Dit betekent dat wij, op gezette en vooraf gecommuniceerde tijdstippen, de deelnemers (zowel van de live webinars, als van de webinars on demand) de gelegenheid geven om hun vragen rechtstreeks "live" te stellen aan de spreker, hetzij mondeling, hetzij via chat. Hiertoe ontvangen alle deelnemers een mail met een specifieke link, via dewelke zij kunnen inloggen op deze supplementaire vragenuurtjes. De open chats zijn steeds inbegrepen in de deelnameprijs, zowel van de live webinars, als van de webinars on demand.  

 

ACCREDITATIES : Door het ITAA wordt de opleiding erkend voor 4 uur permanente vorming. De erkenning werd tevens aangevraagd bij de Nationale Kamer van Notarissen en bij de OVB.